Полицията преценява дали да атакува

Снимка: sliveninfo.com

От полицията в Сливен потвърдиха, че в сградата на банката има взети заложници. Подробности обаче отказаха да съобщят. Репортер на "Сливе инфо" видя, че полицаи са заели позиции на терасата и покрива на кооперацията, непосредствено над банката. Всички са с извадени пистолети.

На място обаче не се виждат полицаи с пушки или автомати. Междувременно се разбра, че в полицейската дирекция се създаден щаб, който прецени дали да бъде атакувана банката. Големият проблем е, че няма яснота колко са нападателите, споделиха редови полицаи.

Малко преди 16.40 се чу петият поред изстрел от банката. Служител на частната охранителна фирма 3S СОТ посегнал да влиза в помещението, когато проехтял първият изстрел.

В банката е тъмно, пуснати са щорите и не се вижда нищо. Светлините са изгасени.

Гардът явно не повярвал какво се случва и направил втора крачка, когато проехтял нов изстрел. Тогава той извадил оръжие и успял да избяга. В момента колата на охранителната фирма е спряна на 7 метра от входа на банката. Полицаи споделиха че бодигардът на банката, който е изнесъл простреляния мъж, се е върнал отново вътре.

Явно не иска да остави колежките си сами. Повечето служители на Инвестбанк в Сливен са дами. Предполага се, че именно те са заложниците.

Във вторник в Инвестбанк са постъпили над 1 милион лева за заплати на общинската администрация в Сливен. Проверка установи, че парите не са били преведени в сряда. Предполага се, че нападението не е случайно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини