Борисов ръководи операцията, остана един заложник

Само един заложник държи похитителят в "Инвестбанк" в Сливен. Все още не е ясно кой е последният заложник.

Предпоследният заложник беше изведен преди минути. Има смислен разговор вече с похитителят. Той се е отказал и от искането си за откуп. Останалите, които бяха пускани от снощи до рано тази сутрин, са в добро здраве.

„При нощните разговори, които бяха водени, са освободени 2 жени. Общо станаха три жени освободени и две, които остават вътре. В момента продължават преговорите между служителите от министерството, които са на място и похитителя. Важно е, че похитителят не е упражнявал абсолютни никакви насилствени действия спрямо похитените. Това ни дава основания да считаме, че случаят ще приключи по възможно най-добрия начин без жертви. Надявам се, че разговорите, които продължават, ще стигнат до този край от двете страни, като възможно най-доброто”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той потвърди информацията, че похитителят е млад човек, но отказа да даде подробности.

Към 04:15 часа са били пуснати на свобода главната счетоводителка Ивелина Тенева и Мими Величкова, която работи като касиерка в банката.

Премиерът Бойко Борисов е в Сливен и лично ръководи операцията по освобождаването на заложниците. Това предаде Нова телевизия. По данни на Нова телевизия похитителят на 32 години, сирак, работил в охранителна фирма.

Според медицинския екип, извършил операцията, състоянието на простреляния 42-годишен охранител от „Инвестбанк” е стабилизирано. Животът му е вън от опасност. 42-годишният Станчо Станев беше прострелян сряда следобед при нахлуването на въоръжения нападател в сградата на „Инвестбанк” в Сливен. Той беше приет в болница „Иван Селинински” в града.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини