Благотворителен базар за самотни родители и деца правят в Димитровград

За пета поредна година в навечерието на Рождество Христово димитровградската фондация "Подари Усмивка" организира благотворителен базар. Акцията започва от 14 декември и приключва на 16 декември 2011г.

Базарът ще бъде разположен във фоаейто на бившият магазин "Детмаг" на бул."Раковски" №16, уточниха от Управителния съвет на "Подари усмивка".

И допълниха, че събраните средства ще се използват за финансиране на проект "Превенция на изоставянето на деца в институция".

Част от набраното ще отиде и за подпомагаме самотни майки и многодетни семейства, които са затруднени да отглеждат децата си и има опасност те да бъдат оставени за отглеждане в институция.Всеки, който желае може да донесе изработени сувенири в офиса на фондацията до 12 декември.

Междувременно от фондацията продължават с подготовката на коледни подаръци за децата от градините в общината, които са в неравностойно положение. Много димитровградчани откликнаха на инициативата и дариха ученически пособия, играчки и лакомства за малчуганите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини