Подпалиха бездомен инвалид докато спи

Познатият на много хасковлии несретник с отрязани крака Йордан, е бил подпален тази сутрин докато е спял на плочките на улица Русе, на пъпа на центъра. Внезапно избухнал огън е обхванал количката на бездомника,, в която той складирал намерени вещи и такива, необходими му, за да оцелее по улиците. Йордан се събудил от пушека и когато видял лумналите пламъци на сантиметри от него се опитал бързо да се отстрани от пожара. Процедура, която много наричат „плюя си на петите”, само дето Йордан няма пети. Огънят е бил сериозна опасност за живота му, потвърди и самия той. За Йордан не подлежи на съмнение, че „някой вандал” му е подпалил количката. Успял да спаси от нея само кожух и някаква раница, всичко друго изгоряло.

Незагубил хапливия си нрав, мъжът препоръча на репортерите да не се занимават с него, а да търсят извършителя. Което по принцип е работа на полицията, но от там заявиха, че към момента не са получавали подобен сигнал.

Йордан е една от най-покъртителните емблеми на града. От години той скита по улиците и отказва всякаква помощ. На всеки приближил се с добра дума, се отвръща крайно недружелюбно. Единствените, които привличат любезността му са децата, често им давал лакомства или парички, за да си купят такива. По информация на Haskovo.net Йордан има дом. Защо обаче не го обитава и предпочита да стои на улицата, остава неизвестно дори за социалните служби в града.

Г.Христов

Йордан с това, което е оцеляло
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини