И каравеловци спелуваха по английски език

И каравеловци проведоха училищният кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee, в което за втора година участват ученици на възраст между 9 и 14 години. Под ръководството на преподавателите по английски и немски език и членове на журито Магдалена Иванова, Мариела Василева и Силвия Митрева 12 ученици показаха своите знания в три кръга.

Условието бе всеки от състезателите да спелува думи, зададени от журито. Този, който произнесе неправилно определена дума буква по буква, отпадна в първите двата кръга. Така в третия кръг останаха само двама участници.

След успорвана надпревара, победител в училищния кръг стана петокласникът Иван Киров. той получи специална награда, както и пожелания за успех в областния кръг на състезанието. С грамоти и предметни награди бяха отличени и другите участници.

Гости на мероприятието бяха помощник-директорите Петя Хаджийска, Соня Ценова и Митко Дерменджиев. За да отразят училищното събитие, на състезанието присъстваха и каравеловци от гимназиалния етап, участници в клубовете по проект УСПЕХ „Млад журналист” и „Аз, фотографът”, ръководени от главния учител Живко Русев.

Снимки- клубовете "Млад журналист" и "Аз, фотографът" съм СОУ "Л.Каравелов"
Победителят - Иван Киров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини