Набират персонал за Обществената пералня в Димитровград

Подобно на Социалното предприятие към СУПЦ и Обществената пералня ще дава хляб ва лица от уязвими групи

Започва подбора на потребители и персонал на Социалното предприятие "Обществена пералня", обявиха днес от екипа по проекта, които стартира работа на 1 март тази година. 

От утре до средата на месец юни документи могат да подават представители на различните целеви групи - лица с трайни увреждания, хора от малцинствата и трайно безработни, които са на социално подпомагане.Предимство ще имат хората от Димитровград и общината.

Именно те ще оформят персонала от 12 души, които ще се занимава със сортиране, пране, сушене, гладене и др. дейности в Обществената пералня. Заради очаквано текучество, на конкурса ще бъдат избрани 16 души персонал, като 4 ще бъдат н.нар. резерви.

Документи ще се приемат от утре, 24 април всеки вторник и петък ат 13:00 до 17:00 часа, мястото е информационния център на първия етаж в Кметството.

Допълнително е обявен и конкурс за директор и счетоводител на Социалното предприятие, двама отговорници, шофьор и хигиенист, разказа ръководителят на проекта Магдалена Ванчева. За първите две длъжности изискването е висше образование, за останалите няма специални изисквания. Предимство тук имат кандидатите, работили и преди в уязмиви социални групи.

Реалната дейност на Обществената пералня ще започне на 1 юли. Както писахме, тя ще се помещава в сградата на бившата АТЗ болница. Преди началото, екип от психолог и социалнен работник ще работи с хората от целевите групи, за създаване на трудови навици и мотивация в работния процес.

Проектът Социлно предприятие "Обществена пералня" се реализира по ОП "Развитие на човешките ресурси" и е на стойност 295 533 лв. Неговата продължителност е 16 месеца.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Екипът по проекта, в средата е ръководителят Магдалена Ванчева
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини