Борисов няма да подава оставка

След поредните дебати по нощите Народното събрание най-сетне прие Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.

При гласуването в края на закона присъстваше премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Борисов благодари на депутатите за приетия закон. На 13-тия час от дебат днес, на петия пленарен ден отделен за обсъждане на закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество, той бе приет. Борисов: Това е лош закон за незаконно забогателите

През цялото време на обсъждането пленарната зала пък бързо започна да се изпълва с народни представители и малко преди окончателното приемане на закона от дясно и в центъра почти нямаше свободни места, докато лявата половина съвсем не изглеждаше така. Последният текст, който народните представители приеха бе този, който определя престъпленията, заради които може да започне проверка срещу някого.

Премиерът Борисов определи закона като добър.

"Ако има някъде нещо, което да уточняват – има бъдещи поколения нека да го правят. Заедно с Цветан Цветанов носехме оставката на кабинета, ако законът не бе приет”, категоричен бе премиерът пред журналистите.

Министър – председателят заяви, че е важно, че законът е приет така и обеща: "ще видите реакцията на всички евроатлантически посланици ще е изключително положителна за това, че беше приет в тоя му вид". "Да тежък, много лош закон за незаконно забогателите. От 22 години хората гледат палатите в подножието на Витоша, по морето, по язовирите и казват: в края на краищата от къде тия пари. Този закон се надявам да отрегулира този процес ", обясни Борисов.

Той нарече абсолютна инсинуации на опозицията твърденията, че ще засегне и обикновените хора. За да обясни тази си теза, премиерът припомни закона за амнистията.

"Тройната коалиция си прие закон, който да администрира всички престъпления техни и Брюксел им каза, че това е голяма глупост, което са направили, но те си го приеха и то важеше до идването на нашето правителство на власт. Ние приемаме закон, който важи за нас.", каза Борисов.

Премиерът подчерта, че "всеки български гражданин, който е придобил по някакъв начин незаконен имот ще му бъде отнет – това иска народът и това сме приели". "Днес ние сме на власт, утре ще дойдат други след това трети – всички сме подвластни на този закон", изтъкна той.

Бойко Борисов благодари на депутатите от ГЕРБ че подкрепиха закона и изброи освен депутатите от ГЕРБ и тези от РЗС и от Синята коалиция и от независимите депутати. Той благодари и на опозицията, че е била конструктивна.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини