Предлагат Тихомир Митев за награда, възпитаниците му с 30 купи от Москва

Червено яйце, купено от червения площад донесоха на градоначалника възпитаниците на "Галаксико"

Хореографът на балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев да бъде предложен за награда за цялостен принос в областта на културата по повод 24 май предлага кмета на Димитровград Иво Димов.

Това си намерение той заяви на пресконференция на балетния център днес, когато стана ясно, че възпитаниците на Митев са се върнали от танцовата олимпиада в Москва с 30 купи и 13 златни медала.

Сред тях най-ценни са трите купи "Русия", който децата от димитровградската школа са спечелили. В руската столица те са мерили сили с 25 000 танцьори от различни държави, при силна конкуренция от страна на бившите съветски републики и Русия.

С медали в различни стилове се върнаха Ивайло Янев, Ивета Бинева, Ясмин Кирилова, Александър Галчев, Ивайло Сапунджиев, Бояна Иванова, Ива Калицова, Анабел Крумова. Местните танцьори са завоювали призови места и в стилове, в които за пръв път танцуват на световна олимпиада -акро джим и бели денс.

Тихомир Митев благодари на кмета Иво Димов за осигурените средства от общинския бюджет. Сумата за пътуването, престоя и таксите за участие беше непосилна за децата и техните родители и без съдействието ви нямаше да можем да отидем и да получим тези награди, каза ръководителят на школата. Червено яйце от Червения площад връчи той на градоначалника с пожелание да го постави на бюрото си и да си спомня за балет "Галаксико".

Освен, че четирима от възпитаниците на "Галаксико" са държавни степендианти, днес стана ясно, че двама от танцьорите - Ивета Бинева и Александър Галчев са сред финалистите при номинациите от фондацията на Бербатов за талантливи деца.

Част от медалистите на "Галаксико" от световната олимпиада в Москва
Кметът преброи купита на "Галаксико" от Москва
Две от младите надежди на балетната школа Ивайло и Александър

Купите и грамотите от "Галаксико" бяха наредили на две маси
Поздравителен адрес от името на ОУ "П.Славейков" връчи директорът му Снежана Ангелова

Директорът на другото училище, в което учат възпитаниците на "Галаксико" - ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова подари цветя на децата
Грамотата за първото място на Ясмин Кирилова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини