Езиковата в Димитровград с поредните лауреати по гражданско образование

Тодор Тодоров

Двама лауреати има димитровградската езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" от националния кръг на олимпиадата по гражданско образование, похвалиха се днес от училището. Състезанието се проведе от 4-ти до 6-ти май в София. Престижното 4-то място е завоювал Владимир Николов от 12 в клас, а 9-та в класирането е Златияна Тодорова от 11 клас.

Владимир Николов е разработил проект под надслов "Направи добро, за да получиш добро". Той е бил насочен към деца-сираци от дом в Хасково, които освен от различни материални придобивки, се нуждаят и от внимание, констатирали учениците.

Проектът на Златияна е свързан с изграждане на център за чуждо-езиково обучение в гимназията. Сега от училището търсят различни начини за финансиране на проекта, който ще доведе до направата на такъв център.

Над 10 разработки от Езиковата гимназия са били одобрени на областния кръг на олимпиадата по гражданско образование. Националната комисия е допуснала двете на Владимир и Златияна, разказа преподавателят им Тодор Тодоров.

По думите му, Димитровград е показал отново, че е една от силите в тази дисциплина. Самата олимпиада по гражданско образование е сравнително млада и се организира за пета поредна година. От както съществува надпреварата, Езиковата гимназия в Димитровград винаги има лауреати. Началото през 2007-ма година постави Пламена Славова, припомни днес Тодоров.

Вчера от Езиковата представиха и сборник, посветен на държавите от Европа, който може да се ползва в обучението и е в елекронен вариант. Разработката е по проект УСПЕХ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини