Бунт в митниците и НАП заради местенето. Преглед на националния печат

„Новинар": Борисов обвини БСП в купуване на гласове

Премиерът Бойко Борисов обвини БСП за изборните резултати в Кюстендил. В неделя там се проведе частичен вот за Общински съвет. Коалицията на кмета Петър Паунов спечели 14 места в местния парламент.
БСП се нарежда на второ място с общо седем общинари, а ГЕРБ остават с четирима съветници. „БСП купиха изборите", беше краткият коментар на премиера по въпроса за загубата на ГЕРБ в Кюстендил. Премиерът прати медиите да броят гласовете в ромската махала, подадени за левицата. Там гласовете за ГЕРБ са едва над 1000. Според местните гербери БСП е спечелила най-много гласове именно там.

„Дума": В Кърджали събират подписи в подкрепа на работниците от ОЦК

Подписка в подкрепа на металурзите от ОЦК в Кърджали стартира официално вчера до паметника на Васил Левски в центъра на града. Към исканията им се присъединяват работниците и служителите от всички предприятия, които масово се подписваха. До обяд бяха събрани стотици подписи от граждани.
В четвъртък подписката ще бъде внесена в парламента като засвидетелстване на гражданската загриженост за съдбата на металурзите. Поддържащите пещите и сигурността на завода отложиха напускането си заради изявление на министъра на икономиката Делян Добрев за положителна развръзка на казуса до края на седмицата.

„Стандарт": Шулева невинна, сбъркали обвинението

Бившият вицепремиер и министър на икономиката от кабинета "Сакскобургготски" Лидия Шулева бе оправдана от Софийския градски съд по обвинението, че е извършила длъжностно престъпление. Според прокуратурата като министър Шулева е назначила за шеф на дирекция "Информационно осигуряване" Павел Павлов, нарушавайки закона. Причината е, че Павлов е нямал задължителния за поста достъп на ниво до класифицирана информация.

„Труд": Бунт в митниците и НАП заради местенето

Масово недоволство в Централното управление на Агенция "Митници" и на Националната агенция по приходите (НАП) зрее заради идеята на правителството да премести централите им съответно в Русе и Велико Търново, научи "Труд".
Утре служители от двете администрации ще внесат писмено възражението си в Народното събрание, до премиера Бойко Борисов, до вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и до омбудсмана. Писмото е придружено от 325 подписа на служители в централата на митниците и 313 души от НАП. Това е съответно около 85% и 80% от наличния състав.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини