Катя Чалъкова на форум за информационните технологии в Саха

Депутатът Катя Чалъкова взе участие в международна конференция, постевена на информационните технологии

Депутатът от ГЕРБ Катя Чалъкова участва в работата на международна конференция "Информационните технологии в науката, образованието и икономиката".Тя се проведе в  Якутск, столицата на република Саха, казаха от пресслужбата на ГЕРБ в Хасково.

Организатор на проявата е бил Северо-източен федерален Университет "М.К.Аммосов", Якутск. Народният представител, който е от Димитровград бе единственият български участник във форума. В него участваха математици от  Швейцария, Израел, Корея, Тайланд, Русия, България.

Катя Чалъкова е водила семинарите „Информационни и компютърни технологии и работа с надарени деца” и „Приложение на интернет-пространството за комуникация с учениците „

Изключително удовлетворена от участието си във форума е народният представител, защото е имала възможността при провеждането на семинарите да получи информация относно готовността на нашите учители при използването на Информационни и компютърни технологии в обучението. Според нея, България е много напреднала в тази насока в сравнение с останалите страни..    

Дистанционното обучение, електронните възможности и методиката в тяхното приложение се очертават водещи тенденции в съвременото образование, смята Чалъкова. Тя е шеф на секцията на математиците в Димитровград и член на комисията по образование в парламента.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини