Представиха нова програма за спортуване на малчуганите в градините

Програма, която може да ангажира децата от градините със спортни занимания бе представена днес в Димитроврад

Пилотна програма на Спортното министерство, ангажираща децата от градините с различни видове спорт бе представена днес в Димитровград.Нейният надслов е "Спорт за децата в свободното време", а продължителността и е 6 месеца.

На среща в Общината гл.експерт на министерството на физическото възпитание и спорта за Хасковска област Силвия Тенчева разясни пред представители на спортните клубове условията за кандидатстване.

Срокът заподаване на проектите е 30 август 2012 г., а максималната сума е 10 000 лв. за клуб. До 12 деца в една група могат да се занимават със спорт в градините, а продължителността на една тренировка не трябва да надвишава 30 мин. Заниманията ще се провеждат на място в детските заведения.

Ако получат одобрение, клубовете може да отделят до 500 лв.  за закупуване на уреди и пособия, а 40% от сумата е за хонорари на преподавателите. Иначе самите спортни занимания ще са безплатни за децата от градините, стана ясно на срещата.

Община Димитровград е единствена в Хасковско, която подпомага проектите и осигурява сума, нужна за участие на клубовете, подчерта експертът Силвия Тенчева. Кметът Иво Димов призова спортните деятели и треньори да участват активно при кандидатстването по тази програма, като допълни, че Димитровград е отличник в усвояването на пари в областта на спорта.

Експертът в Спортното министерство Силвия Тенчева и кметът Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини