И 20 възрастни напират за лятно театрално училище в Димитровград

Вр.и.д. на театъра Тодор Боянов разказа за интереса към лятното театрално училище

Голям интерес към стартиращото от началото на юли лятно театрално училище отчетоха днес от Общински театър "Апостол Карамитев". Първоначалното намерение бе то да приюти за месец деца от 1-ви до 12-ти клас, които ще се обучават в тънкостите на драматичния театър.

На обявеният телефон обаче са позвънили и двайсетина възрастни хора, които са поискали да участват в своеобразното обучение, разказа днес др.и.д. на театъра Тодор Боянов.

Затова се родила идеята да има и група на големите, които през юли ще обучава студентката в НАТФИЗ "Кр.Сарафов" Александра Иванова. Заниманията за трите групи ще са поне 6 пъти седмица, каза Боянов.

Те са напълно безплатни, а целта е да се опознае отблизо театралното изкуство. Възрастните участници в курса са от димитровградските читалища и с тях ще се работи за техника на говора, водене на сценични изяви и др.

Стартиращият ремонт в сградата на театъра от 1 юли няма да попречи на училището, убеден е Боянов. Той огласи и още един проект, по който се работи от година насам. Става дума за детската театрална школа, с която от два месеца се занимава хасковската актриса Тони Станчева.

Децата от театралната школа към театъра ще покажат какво са научили за 1 година обучение с няколко откъса от пиеси тази събота

На 30 юни на димитровградска сцена децата ще покажат открит урок по социален театър, засягащ теми като етническата и социална дискриминация. "Работата с учениците е професионална и това им дава възможност за старт и реализация в живота, не само в областта на театъра", разказа Станчева. Тя обеща повече подробности по проекта в деня на представлението на детската театрална школа тази събота.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини