Димитровградски кметове в спор за дърва за огрев на преференциални цени

Дърва за огрев на населението по селата и цената им обсъждана в деня на кмета селските управници

Заявки за дърва за огрев, които селските кметове в Община Димитровград трябва да представят стана повод за бурни дебати по време на днешния ден на кмета в тукашната аднимистрация.

Градоначалникът Иво Димов бе събрал на едно място управниците на всички малки населени места, за да чуе от тях дали искат да им бъдат предоставени дърва за населението по селата за зимния сезон на преференциални цени.

Стана ясно, че в димитровградско тази година има добити над 8 000 кубика дървесина, която по силата на сключен договор с Държавно горско стопанство ще бъдат предлагана на цена от 39 лв. за кубик.

Селските кметове, обаче възнегодуваха срещу това, че в цената не влиза транспорт, товарене, рязане, което, според тях ще оскъпи крайната сума на материала за отопление.

"По евтино от това не може", катеторичен бе Иво Димов, който припомни, че през миналата година цената е била 36,90 за кубик дърва. Градоначалникът поясни, че има определени места, от където се добиват дървата и всеки управник може да си направи сметката дали си струва доставката до неговото населено място.

Имейли, на които да бъдат разпратени задълженията за местни данъци и такси по населени места поиска от селските кметове шефът на отдел "Приходи" Георги Стайков, който също присъства на срещата.

Коментирана бе и темата за преминаването на тежкотоварни камиони по селските пътища по време на жътвената кампания. Въпросът поставиха пред кметовете от Общинска полиция в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини