НАП отвори съкровищницата-продава злато и сребро

Контрабандно злато и сребро пуска на търг НАП

27 килограма сребро и 2 килограма злато, конфискувани на митница Свиленград, пуска за продан НАП Пловдив. Бижутата от благороден метал са отнети в полза на държавата при няколко опита за контрабанден внос в страната.

Украшенията са разпределени в шест групи според вида материал, от който са изработени и според реда им на конфискуване. Кандидат-купувачите могат да наддават както за една, така и за повече групи, като за всяка поотделно се прави ценово предложение. Сребърните бижута представляват разнообразие от гривни, пръстени, обеци, брошки, медальони и дори ръкавели. Има и известно количество необработено сребро, което се предлага като суров материал за нови накити. Златните изделия, всичките от 14 карата, пък са предимно пръстени, обеци и колиета.

Днес в Пловдив започват огледите. Кандидат-купувачите могат да разгледат бижутата най-късно до 18 юли включително, всеки ден от 9.30 часа до обяд. До 19 юли следва да се внесат депозитите от първоначално обявените цени на групите, за които търговците ще наддават, а следващия ден – 20 юли е краен срок за подаване на самите ценови оферти в НАП Пловдив.

Най-малко 120 300 лева се очакват като приход за бюджета от търга. Подробностите за него и условията за участие са публикувани в сайта на НАП на адрес www.nap.bg .

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини