Над 70 станаха участниците в лятното театрално училище в Димитровград

Занятие с една от малките групи имаше вчера ръковосдителката Александра Иванова

Продължава да расте интереса към лятното театрално училище в Димитровград. То отвори врати от 1 юли в Общински театър "Апостол Карамитев", но желаещите да участват се увеличават всеки изминал ден, разказа вр.и.д. директор на театъра Тодор Боянов.

Първоначално за участие във формата на обучение по драматично изкуство се записаха 36 деца. Отделно през юли курсове провеждат и представители на читалищата в Димитровград.

За последните две седмици са се записали допълнително деца и ученици и така цифрата на участниците в лятното театрално училище е достигнала над 60 души.

Занятията се провеждат три пъти седмично и са разпределени според възрастта на участниците. Припомняме, че курсовете води студентката 4 курс в НАТФИЗ "Кр.Сарафов" Александра Иванова.

Временният директор Тодор Боянов обмисля варианти от есента лятното училище да прерасне в младежка театрална школа. Идеята дошла след констатацията, че в Димитровград има много талантливи деца, които са привлечени от магията на сцената и сценичното изкуство.

различни игри, който развиват ученията и въображението на децата са част от театралното училище

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини