Нов проблем спъва ремонта на Околовръстния път в Димитровград

Преди близо 3 седмици кметът Иво Димов инспектира как върви ремонта на Околовръстен път. Тогава проблем създадоха появили се кабели на различни оператори, които не бяха отбелазани в проекта

Пореден проблем се появи при изграждането на новия Околовръстен път на Димитровград, този път причината е лошо проектиране. За последния развои на ситуацията с ремонта информация изнесе пред медиите днес димитровградският кмет Иво Димов.

На мястото на ремонтните дейности до входа на парк "П.Пенев" минава захранващият водопровод на Димитровград, който е разположен на дълбочина 1,60 м.

Според заложеното в проекта за ремонта на ул."Панорамен път, трябва да се копае на дълбочина около 1,30 м. Така тръбата ще остане на 30 см. под новия път , което създава опасност от аварии и безводие.

Причина за това може да станат тежкотоварните возила, които ще преминават по ремонтираната отсечка. Тогава има опасност 90% от града да остане без вода.

Единственият вариант за разрешаване на създалата се ситуация е да бъде положен нов водопровод във въпросния участък, но това да стане на по-голяма дълбочина, коментира Иво Димов.

Той вече е разговарял с ВиК- Димитровград, които са го уверили, че в рамките на един ден могат да положат тръбата. Градоначалникът допълни, че при всички случаи това ще ускъпи проекта за ремонт на пътя, но засега не е ясно с колко. Сумата обаче ще бъде поета от Общината.

Ремонтът на Околовърстния път сега се бави заради лошо проектиране, заяви Иво Димов

Припомняме, че в края на юни възникна друга непредвидена ситуация на строителната площадка. Появиха се вкопани в земята кабели на различни оператори, но проблема вече е решен, увери градоначалникът. Той се надява и това препядствие да не отнеме много време за отстраняване и графика за ремонта на пътя да бъде спазен. Според предварителните планове, 3,4 километровата отсечка трябва да е готова до началото на септември месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини