Ал Кайда отново заплашва САЩ

Лидер на иракска фракция, свързана с международната терористична организация "Ал Кайда", заплаши американците  с бързи атаки "в сърцето" на Съединените щати, каза днес  телевизиония канал NBC .

В аудиозапис, публикуван във вторник ръководителят на "Ислямска държава Ирак" Абу Бакр ал-Багдади (Abu Bakr al-Baghdadi) заяви, че в момента "Ал Кайда" планира големи терористични операции в Съединените щати.

"Скоро ще видим как те се случват в сърцето на вашата страна, защото нашата война срещу вас е в само началото".В допълнение той каза, че планират няколко бомбени атентата и убийства в самия Ирак 

 

На свой ред, представител на американските разузнавателни служби увери журналистите на NBC, че конкретна заплаха от терористични атаки в Съединените щати и по-специално, в най-големият град в страната - Ню Йорк - не съществува.

 

"Конкретна или достоверна заплаха за Ню Йорк в момента не съществува", казаха от ФБР. Според него лидерите на "Ал Кайда", повече от веднъж отправяха разнообразни заплахи срешу САЩ, но неоснователни.

 

Според NBC, ал Багдади води групата от 2010.

Междувременно някои членове на "Ал-Кайда" бяха арестувани от американски военни ,  на разпит са казали, че ал-Багдади - просто измислен герой, чието име се появява само в аудио записи в интернет.

Източник: ria.ru

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини