Хора с увреждания от Димитровград приключиха успешно спортен проект

Хората от Дневния център за възрастни с увреждания приключиха проекта за спорт за хората с увреждания

Спортен празник по случай края на учебната година и финализиране на проекта “Спорт за хора с увреждания и деца в риск” се проведе днес в спортна зала “Младост” в Димитровград. 

Разработката, по която се обучаваха 10 потребители на Дневния център за възрастни с увреждания бе към Министерството на физическото възпитание и спорта.

Хората с физически и ментални проблеми се учеха да играят адаптиран баскетбол в като заниманията се провеждаха 7 месеца два пъти седмично, припомни днес директорът на центъра Елена Тодорова.

Последната демонстрация по проекта включваше дриблиране с топка, водене на топка, хвърляне на топка в баскетболен кош и други упраждения, характерни за този спорт.

Ръководител на отбора на хората с увреждания бе дългогодишният треньор Никола Попов. Той представи проекта и изрази своята готовност догодина отново да работи с потребителите на центъра. Те му благодариха за търпението и професионализма по време на реализирането на разработката.

Че Дневния център е готов да участва и в други подобни проекти, които ще допринесат за по-голямата социализация и интеграция на хората с увреждания изрази директорът Елена Тодорова. Тя похвали потребителите за желанието и ентусиазма, с които се включиха в спортните занимания.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини