Жена роди сама в къщи и остави бебето да умре

Новороденото бебе на 37-годишна видинчанка е починало след раждане в жилището й, след като тя не потърсила медицинска помощ, съобщиха от Областна дирекция на МВР във Видин. На 10 август около 16 часа във видинската полиция е получен сигнал за труп на бебе в апартамент в комплекс ”Съединение”. При направения оглед полицейските служители са открили телцето на новороденото в спалнята. 37-годишната майка разказала, че не е споделила с никого за бременността си и е родила детето около 5 часа мъртво.

След извършената аутопсия обаче е установено, че бебето е било живородено, а смъртта му е настъпила в резултат на неоказана навременна медицинска помощ.
Назначена е съдебно-психиатрична и психологическа експертиза за установяване вменяемостта на жената и е образувано досъдебно производство.

В средата на юни 4-дневно момченце бе открито мъртво в болничната стая на майка му в пловдивска клиника. При аутопсията бе установено, че детето е било насилствено задушено, а съдебната психиатрична експертиза показа, че 32-годишната майка Юлияна Илинова не е страдала от следродилна депресия.
При разпитите жената, която има още две деца - момичета на 11 и 2 години, признала, че е забременяла от друг мъж. Тя крила бременността си, защото живее в малък град и се е страхувала от реакциите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини