Дамата с джипа

Дама маневрираща на един от най-големите булеварди на Димитровград

Снимката е направена от наш служебен автомобил на бул. Димитър Благоев на 200м от РПУ Димитровград, който за малко е щял да стане участник в ПТП, поради необмислените и неправилни маневри на дамата, управляваща голямото возило на снимката.

Младата дама в джипа тръгва да излиза от паркинга на заден ход с рязко натискане на газта без да се огледа и да се съобрази с пътната обстановка и без да подаде какъвто и да било светлинен сигнал. При което навлиза първо в едното платно и за късмет автомобилите успяват да реагират и да спрат, за да изчакат маневрите на дамата, но се оказва че това не е желаната посока на движение и се налага отново да продължи на заден ход за да може да се нагласи за посоката, в която иска да се движи. Непосредствено след това пресича двойната непрекъсната линия и навлиза и в другото платно, като създава предпоставка за ПТП и в него, а и може би изнервена от клаксоните на останалите участници в движението младата дама с мръсна газ се намества между колите и отпрашва в желаната от нея посока.

Въпросът, на който не можем да си отговорим е колко правила за движение нарушава дамата с джипа, дали проблема е в мястото на паркинга или в маркировката, моля помогнете с вашите коментари.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини