Новият ЖП надлез в Димитровград ще струва 5 млн.лв

В края на изминалата седмица експертният съвет по устройство на територията окончателно одобри проекта за новия ЖП надлез с кръгово движение по бул. Трети март. Това информират от пресслужбата на местната администрация.

До един месец ще бъде готов и окончателният технически проект. Изграждането на мащабното съоръжение ще надхвърли 5 млн. лв., като в тази сума не влизат средствата за изграждане на пасарелка и проход за пешеходци.

Според проф. Топуров от УАСГ -София, който е консултант по проекта на гръцката фирма "Терна", цената за квадратен метър на мостовото съоръжение ще бъде между 950 и 1000лв.

Предстои среща със зам.генералния директор по "Инвестициите" на Петрол АД Калоян Кършев, тъй като според проекта сега съществуващата безиностанция под водната кула няма да съществува.

Теренът е общински и с право на строеж, а в този случай общината ще предложи обезщетение чрез замяна на земя или във финансово изражение, поясняват от администрацията на Иво Димов.

Строителството на новия надлез е заради преминаването на високоскоростните влакове, което ще повдигне обекта с 1,5 метра. Средствата се осигуряват по оперативна програма "Транспорт", а заданието по проекта се осъществява от Община Димитровград. Проектът е най-мащабното строително съоръжение по линията Пловдив - Свиленград, увериха още от Общината.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини