С пари от бюджета правят асансьор до офиса на НОИ в Димитровград?

Външният асансьор е предвиден за сградата, където се помещава офиса на НОИ в Димитровград
Стефан Димитров внесе докладна за изграждане на външен асансьор от западния край на сградата на съда в Димитровград

Председателят на Общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров внесе докладна за изграждане на външен асансьор от западната страна на сградата на бул."Раковски", където се помещава териториалното поделение на НОИ.

Жестът към пенсионерите и трудноподвижните хора в Димитровград, шефът на ОбС направи на днешния 1 октомври, когато се отбелязва Международният ден на възрастните хора.

От канцеларията на Димитров поясняват, че териториалното поделение на НОИ се намира на 4 етаж в сградата. До там е затруднен достъпа на възрастни, болни хора, инвалиди заради многобройните стълби. Проблем с придвижването по етажите имат и майките с малки деца.

"За да отдадем нужното внимание на възрастните хора около нас и да отбележим техния принос към обществото ни, предлагам в бюджет 2013 г. да бъдат заложени 150 000 лв. за изграждането на тази пристройка", пише в докладната си Стефан Димитров.

Още през декември 2010 година Общинския съвет в Димитровград прие решение за изграждане на външен асансьор. 

Проектът за построяването му е готов и се намира в общинска администрация, но досега пари за него не са отделени, допълват от канцеларията на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини