Предупреждават с филм за педофилията в интернет

Журналистката от БНР Емилия Антова присъства на първата прожекция на филма "Непростимо" в Димитровград

Документален филм, разказващ за опасностите, които дебната децата в Интернет бе прожектиран днес в димитровградската езикова гимназия "Д-р Иван Богоров".

20-минутната лента на журналистката от БНР Емилия Антова се казва "Непростимо" и пресъздава три действителни случая на деца, попаднали на педофили в гробалната мрежа и техните преживявания и кошмари.

Авторката днес бе в Димитровград, за да разкаже за идеята, а тя е да помогне на децата и учениците да се предпазят от  коварните и лоши хора, дебнещи ги в глобалната мрежа.

"Много често в Скайп или в някой сайт за запознанства вие си мислите, че общувате с ваш връстник, но после се оказва, че това са 50-60 годишни хора с не честни намерения", каза Антова. Тя допълни, че докато е подготвяла филма е имала достъп до архива на дирекцията за борба с организираната престъпност, където се е натъкнала на ужасяващи неща.

Журналистът от БНР предупреди децата да бъдат предпазливи, когато дават лични данни в сайтовете за запознаства. Същото, според нея се отнася и за разголените и предизвикални снимки на ученичките във Фейсбук, които провокират хората с лоши намерения.

Емилия Антова разказа, че се е сблъсквала с ужасяващи факти в архива на ГДБОП, докато подготвяла филма

Премиерата на филма уважи и димитровградският кмет Иво Димов, който подчерта, че грижата за децата включва освен добра база и условия за развлечение, и начини те да бъдат предпазени от проблемите в Интернет. Лентата е направена със съдействието на ГДБОП и вицепремиерът Цветан Цветанов, стана ясно преди прожекцията.

Филмът ще бъде прожектиран във всички димитровградски училища през следващата учебна година, ще бъде завъртян и по местната кабелна телевия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов благодари на авторката Емилия Антова, за това че днес е в Димитровград, за да представи своя филм

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини