Славейковци достигнаха 20 000 стъпки с крачкомерите

Учениците от 1 "а" клас с класен ръководител Марияна Стефанова от ОУ „Пенчо Славейков” в Димитровград  вече тръгнаха с крачкомери.

За програмата „Световно предизвикателство”, която има за цел да стимулира физическата активност на децата, Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още в началото на учебната година.

В продължение на 50 дни първолаците ще носят крачкомерите и ще измерват разстоянието, което изминават пеша.

Броя на направените крачки се вписват в специална компютърна програма, където стъпките  се преизчисляват в километри.

Колкото по-активен е класът в „реалния” живот, толкова по-надалеч пътуват във „виртуална” екскурзия по света.

Посещавайки различни забележителности, учениците могат да научават географски и исторически факти, разглеждат фотоси и усъвършенстват езикови знания и дигитални умения.

Стартът при Славейковци започна средно с 12 000 крачки дневно, постепенно се увеличаваха и стигнаха над 20 000.

Днешният ден беше определен за постигане на среден резултат 33 000 крачки. За целта деца и родители отидоха в парк „Марица”, където имаше спортни игри и забавления.

Славейковци играха и се забавляваха в парка

Световното предизвикателство за деца е здравна програма, насочена срещу обездвижването и наднорменото тегло сред децата на възраст 8-12 години, на които програмата безплатно предоставя крачкомери и книжки "Стъпка по стъпка", в които вписват ежедневните си постижения.

България се нарежда на второ място след Обединено Кралство Великобритания в Европа по активност, тъй като 108 класа от 84 български училища са одобрени за участие в Световно предизвикателство за деца 2012, което стартира на 19.09.2012 и ще завърши на 07.11.2012 г.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини