Бивш министър: БСП умее да предлага и реализира политики!

Петър Мутафчиев говори за проекта АЕЦ "Белене" и бюджет 2013

“ГЕРБ върви по течението, а БСП умее да предлага и реализира политики”, заяви в Димитровград бившият транспортен министър от кабинета “Станишев” Петър Мутафчиев.

Коментарът той направи по време на гостуването си тук, говорейки за това доколко се е осъществила антикризисната програма на управляващите. Кризата и безработицата у нас се дължат на слаба икономика, заяви още Мутафчиев.

Пред журналисти бившият транспортен министър коментира референдума за АЕЦ “Белене”.По думите му, независимо, че от ГЕРБ са подходили скептично към подписката, организирана от БСП, тя е събрала подкрепата на близо 760 000 души.

Мутафчиев е на мнение, че с т.нар. редакция на въпроса е подменен смисъла на референдума, който вече се отнася за бъдещето на атомната енергетика, а не за АЕЦ “Белене”. Той бе убеден, че по този начин е потъпкано мнението на българските граждани.

В Димитровград Петър Мутафчиев сподели впечатленията си за проекта на бюджет 2013. Това е бюджет на статуквото, което създаде ГЕРБ, категоричен бе депутатът от 41-вото Народно събрание. Финансовата рамка не променя нищо по отношение на политиката, която се водеше до сега, категоричен бе народният представител.

“Българинът обеднява все повече и повече, а това е бюджет на задълбочаваща се криза”, заяви още Мутафчиев.

В зала “Гросето” той се срещна с представители на бизнеса, съветници, граждани в зала “Гросето”. Срещата бе организирана от централния съвет на БСП  и тукашната структура на червената партия, и имаше за цел да излезе от рамките на партийна проява, обясниха организаторите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини