Вулкан Цимент удостоен с € 62 000 за финансиране на проект

 

ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.02-0188
Подобряване условията на труд и безопасност в краново стопанство на завод „Вулкан Цимент"АД, - гр. Димитровград чрез внедряване на стандарт за работа на височина”
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

В рамките на Европейския социален фонд 2007 - 2013 г. и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", насочени към повишаване на производителността и адаптивността на заетите чрез подобряване на условията на работното място, "Вулкан Цимент" АД получи финансиране за проекта си "Подобряване условията на труд и безопасност в краново стопанство на завод Вулкан Цимент"АД, гр. Димитровград чрез внедряване на стандарт за работа на височина” на Италчементи Груп. Безвъзмездното финансиране ще покрие 80% от разходите по проекта, който е в размер на € 78 000. Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца от получаването на първия транш от финансирането.

Първото от две комуникационни събития се проведе на 5 декември, 2012 г. от 15.30 ч. в завод „Вулкан Цимент” АД с кратко представяне на проекта пред всички заинтересовани страни и местни медии. Г-жа Мария Панайотова - Ръководител Завод, г-жа Росица Ангелова - Мениджър Безопасност и Индустриална Хигиена, г-н Георги Генчев - Специалист по Безопасност и г-н Николай Генев - външен експерт анализ, представиха дейностите и целите по отношение реализацията на проекта. Развитието на проекта ще бъде наблюдавано непрекъснато и популяризирано чрез кампания включваща комбинация от елементи – периодично публикуване на комуникационни материали - бюлетини, брошури и др., с цел да се повиши информираността на проекта, неговите предимства, най-добрите практики, като се гарантира пълна прозрачност. Заключителното комуникационно събитие ще се проведе в края на проекта, за да се обобщят резултатите и постигнатите цели.

Основните цели на проекта са подобряване безопасността и условията на труд чрез модернизиране и реконструкция, като по този начин се гарантира по-голяма ефективност, производителност и разходно-ефективно използване на ресурсите. Проектът визира да засили използването на международния и корпоративния стандарт за използване на личните предпазни средства (ЛПС), като същевременно се повишават мотивацията и уменията на служителите посредством изпълнението на модулите за обучение за работа на височина на Италчементи Груп. Проектът ще засегне пряко 60 служители - първично производство, поддръжка и заинтересовани страни, заети в краново стопанство. 

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. „Вулкан Цимент” АД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ” 2007 – 2013 BG051PO001-2.3.03 „БЕЗОПАСЕН ТРУД”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини