Коледна изложба във "Форум" на хасковските художници и приятели

Пламен Маринов пред сияещите си икони

Традиционната Коледна изложба на Дружеството на хасковските художници и приятели вече е подредена в галерия „Форум“.Ден преди официалното откриване, което ще е на 13-ти декември от 17.30 ч., лично баш художникът Симеон Тодев удари последните щрихи по подредбата. Председателят на местното дружество уточни, че освен творби на членове на дружеството, хасковци ще видят и картини на приятели-художници от Първомай, Харманли и Кърджали.

В празничното завършващо творческата година изложение във „Форум“ са подредени 59 творби на 19 автори. Жанровото присъствие е от живопис, през графика до скулптура. В изложбата със свои икони участват и Пламен Маринов, Злати Гочев, Диана Димитрова и Людмила Марчева. Дървените скулптори са на Емин Емин.

На една от стените в галерията още от днес се мъдри хасковския художник и карикатурист Борислав Данев- Борку. Той обаче наблюдава от стената с незапалена в ръка цигара в рамка. Портретът на Борку е нарисуван от колегата му Кирил Тенев. Самият Борислав Данев ще е част от откриването на изложбата и на живо. Той участва в нея с триптиха „ Каунь, Ракия и други работи...“.

М. Манолова

нещата на Людмила Марчева
Борку от стената, нарисуван от колегата си Кирил Тенев
шефът на дружеството Симеон Тодев отговорно се погрижи и за последните детайли по изложбата
част от триптиха на Борислав Данев -" Ракия"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини