Кучешки студ и днес, пътищата в областта - наред

Кучешки студ се очертава и днес 13-ти декември, уверяват ни от хасковската синоптична станция. Температурата в момента е минус 7 градуса, а с напредването на деня ще пълзи до нулата. През цялия ден обаче ще имаме усещане за студ, заради неприятният вятър от север-северозапад. Той ще е на пулсации, но когато го има, усещането за студ ще е като за минус 10, че и повече градуса. Температурният пик на деня ще е в следобеда, но не повече от + 2-3 градуса. Това обаче ще е достатъчно да „снегопочисти” улиците на Хасково. Засега те са проходими при зимни условия. Дори и в крайните квартали.

Републиканската пътна мрежа в областта е изрядна съобщават от областното пътно. Настилките са сухи, времето е ясно, видимостта е добра. През изминалото денонощие снегопочистване е имало само край село Попско, Ивайловградско. Снощи в общината е поваляло, днес снегорините на пътното са изчистили подстъпите за селото. Временни ограничения на пътя има само заради ремонти:

Хасково-Минерални бани- превантивен ремонт, Ивайловград-Славеево-ремонт, път Гълъбово-Симеоновград-ремонт, път ІІІ Бориславци-Малки Воден- превантивен ремонт; път І-8 АМ,,Марица”, участък от км 114+000 до км 117+345.10 пресичащи път І-8 при км.379+563. Поради изграждане на тръбни водостоци поетапно затваряне едното платно. Без отбиване на движението. Ремонтът е до 15.12.2012 г.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини