Жена си спести „стоп“, нацелват я бус и стълб

Фордът спря да прилича на кола на влизане в Хасково

Хасковлийка, идваща от квартал Орфей си спести знак „Стоп“ на кръговото над завод „Мир“ и предизвика катастрофа с участието на бус, пътен знак и стълб. Характерният за това кръстовище инцидент се случи преди минути. 

29-годишния Николай Митев се връщал от Димитровград със служебния „Форд“ и отбил към детелината за Орфей. Бил с предимство или поне така си мислел. С различен мисловен процес обаче била водачка на Фолксваген Шаран, идваща откъм „Васил Левски“. Ангелина Донева не спряла на очеизвадния знак стоп и също навлязла в кръстовището. 

Последвал логичния звук на разпрани тенекии. Ударът в предната част, чупи дясната кормилна щанга на Шарана. Неуправляемото возило помита пътен знак и спира в стълб за улично осветление. Фордът пък „паркира“ до друг стълб в зелената площ. Водачът му отчаяно се опитал да избяга натам виждайки изскачащата пред него кола. Ангелина Донева не пожела да разкаже своята версия. Но пък тя бе водачът на който пътните полицаи съставиха акт. 

От двете коли бусът е пострадал значително по-тежко. Николай и шефът му умърлушено гледаха нещото, което приличаха на предница и се утешаваха, че може и да го оправят. Повреденият „Шаран“ пък бе качен на ремарке и се канеше да поеме към сервиза. И двете коли нямат Каско. И двамата водачи нямат алкохол в кръвта. 

По данни на КАТ, кръстовището на „Раковски“ и „Васил Левски“/ както се води кръговото над завод „Мир“/ е на трето място по инциденти в Хасково след кръстовищата на „Раковски“ и „Дунав“ и „Васил Левски“ и „Съединение“. Главната причина е повсеместно пренебрегваните стопове, и откъм „Раковски“ и откъм „Васил Левски“. За беда и на двете места няма видимост, която да компенсира проспалият знака „стоп“ водач.

Г.Христов

Ситуацията е характерна за това кръстовище
Николай Митев умува какво може да се оправи по колата
Фолксвагенът бе приготвен за сервиз
Шофьорката му Ангелина Донева бе приготвена за акт
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини