Дядо Коледа развързва чувала само за служителите в Минерални бани

Дядо Коледа ще развържи чувала само за администрацията в община Минерални бани. Всеки от чиновниците там ще получи празничен бонус. Сумата, която ще се раздава на калпак ще е различна и ще е според професионалната заслуга, но средно тя ще е 250 лв.

Коледарските финикийски знаци, които ще бъдат раздадени са спестени от фонд“ работна заплата“ от незаетите работни места в администрацията, обясни кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. Той уточни, че общината ще поеме разходите по скромното празнично тържество, което готви за служителите си. Кметът е категоричен, че екипа му заслужава тази година да бъде поздравен и почерпен за добрата работа, която е свършил. Минерални бани приключва 2012-та година с проекти за близо 50 млн.лв.

В Хасковска община административните служители няма да имат бонуси. Хората ще поемат сами разходите за събирането с колегите си, посочи зам.кметът Нели Станева. Дядо Коледа ще подмине и администрацията в Димитровград, където също няма да има допълнителни парични честитки. „Здраво сме стегнали коланите тази година и колкото и да ни се иска да раздадем на хората премии, няма как да стане.“ , коментира кметът на Димитровград Иво Димов. В местната общинска администрация вече са готови с празничното парти. Куверта е 25 лв. и всеки от служителите, който иска да се позабавлява с колегите си си го плаща сам, допълни градоначалникът. На празничната забава, за която вече са се записали над 180 служители, ще има все пак изненади, но те ща са в томбола.

В Ивайловград всеки от отделите в общинската администрация стяга свой номер, който ще покаже на Коледното парти в състезанието за най-оригинална идея, която най-много ще забавлява останалите. Администраторите обаче също си плащат сами разходите за тържеството. Както и в останалите общи, те също няма да имат допълнителни парични възнаграждения. Общината обаче организира Коледен благотворителен базар. Не него са поканени най-изявените кулинари от градчето. Задачата им ще е да приготвят различни вкусотии, които ще бъдат разпродадени, а събраните средства ще отидат за подпомагането на даровити деца от Ивайловград и младежи, които са студенти от бедни семейства.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини