Хасковлии ще посрещнат масово Нова година у дома

Повечето хасковлии ще посрещнат 2013-та година у дома. Не само заради кризата, но и заради тежката изминаваща година, хората са си наумили да останат вкъщи с най-близките си. Повечето от мненията се солидаризират, че отдавана вече масовото посрещане на празника в кръчма е демоде. А иначе празничните оферти от заведенията тази година са от примамливи по-примамливи, и то на незапомнено тънки цени. Едно от култовите предложения напоследък, например е Нова година в Банско на половин цена в къща за гости. Предложението е за две нощувки за двама души, настанени в двойна стая за 59 лв.

Посрещането на Новата година в нощен бар струва между 30 лв. и 50 лв, като цената включва освен определен брой питиета, сухи мезета и плодове, и програма.

В по-задушевните кръчми за около 50 лв. на човек менюто е пребогато. Включва  салата, предястие, основно блюдо, плато сухи мезета, плодове, парче торта за десерт, половин бутилка вино, 2 броя безалкохолно, малка минерална вода. Освен това в цената е включен 100 грама алкохол и шампанско за наздравицата. На някои места като бонус бистрата дават в празничното меню и ръчно приготвена ароматна питка, както и неизменната баница с късмети. В цената е калкулирана и цената на DJ, който ще весели гостите в навечерието на Новата година.

Макар почти да не остана време за резервации, кръчмарите са категорични, че ще чакат до последно, защото заведенията са все още полупразни за празничната вечер.

Собствениците, които имат по няколко заведения, вече са анулирали гостенското за Новата година в малките кръчмички поради липсата на мераклии да запълнят изцяло местата и пренасочват клиентите към по-големите си заведения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини