Защо димитровградчани и хасковлии се втурнаха към Пловдив по празниците

Изображение 1 от 2

    По време на почивните и празнични дни, множество димитровградчани и хасковлии се отправиха към по-големия областен град Пловдив. Причината за нашествието към Филибето бе, че там е единствената ледена пързалка в региона. След като в последните години младежи и деца се радваха на ледената веселба, както в Хасково, така и в Димитровград, чинно си търсеха забавлението, с което ставаше нашествие в центъра на Пловдив.

    Димитровградчанин коментира - добре че децата ни накараха да дойдем на ледената пързалка в Пловдив, че да се видим с приятели и познати от Димитровград и Хасково, с които там не се засичаме, за да се поздравим за Новата година.

    В Димитровград за втора поредна година не бе изградено леденото съоръжение поради протевоепедимични мерки, а в Хасково миналата година се радваха последно на ледената пързалка. Тази година и в Стара Загора не бе открита ледена пързалка, което насочи и старозагорчани към Пловдив, където явно не се притесняваха от противоепедимичните мерки и леденото съоръжения работеше с пълен капацитет с хиляди посетители. За ледената пързалка по празниците на опашка се налагаше да се чака с часове, поради големия наплив от желаещи да покарат кънки.

    В Пловдив и цените за атракциона бяха значително по-високи от тези, на които сме свикнали в Димитровград и Хасково, като сесия от час и половина излизаше 15 лева с наем на кънки, а за гардероб се дава по 1 лев + 5 лв. депозит. В Димитровград и Хасково цените за ледена пързалка бяха по 2 лв. за час, плюс наем на кънки още 2 лв. което правеше цена от 4 лв за час за младежи до 18 години.

    С надежда жителите на Хасково и Димитровград очакват следващия зимен сезон леденото приключение да бъде по-достъпно, като и да го има в двата града, за да могат младежите да се забавляват, спортуват и тренират в зимните дни.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини