При смяна на мобилен оператор ще плащаме с 50% по-малко неустойки

При смяна на мобилен оператор, абонатите ще плащат не повече от 50% от вноските до края на договора, дължими към напуснатия оператор. Това съобщи пред TV7 министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му с тази мярка се цели по-коректно отношение от страна на операторите към гражданите.

„Промените в закона, които готвим, са насочени в полза на клиентите. Предложението ни е да се плащат 50% процента от таксите до края на договора, а не както е сега - всички такси до края”, обясни Московски.

Кабинетът обмисля и глоби за местните оператори, които не съобщават на клиентите си, че са навлезли в чужди територии. „В граничните зони някои оператори имат по-силен сигнал. Така телефонът се прихваща и се започва таксуване на роуминг. Ние искаме местните оператори да известяват клиентите си, че се навлиза в чужда територия. Ако това не се случва, глобата е до 10 хил. лева”, коментира Московски.

Министърът засегна и друга тема – проблемите в БДЖ. Той обясни, че след няколко години България ще има нормален железопътен транспорт и хората ще видят реалния ефект от работата на Министерството.

„Поради натрупаните през годините задължения на БДЖ, възлизащи на над 800 млн. лв., няма как без драстични мерки да се стабилизира железницата. Предстои подписване на споразумение със Световната банка, а по приватизацията на „Товарни превози" всяка сделка за над 200 млн. лв. ще се счита за приемлива“, каза Московски.

Министърът заяви, че въпреки проблемите в сектора през 2013 г., не се очакват нови съкращения на персонал.

Източник: manager.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини