Дакар взе две жертви

Двама души загинаха при инцидент по време на петия етап от рали „Дакар”. Трагичният инцидент се е разиграл на 10-ина километра от чилийската граница, когато при удар между един от съпровождащите състезанието автомобили и две таксита, са загинали двама човека. Още седем са с наранявания и са били транспортирани до близка болница.

С този трагичен инцидент общият брой смъртни случаи в „Дакар” набъбна на 64. Първият смъртен случай е през 1979 г., когато почина мотористът Патрик Додин. Сред жертвите е и основателят на ралито Тиери Сабин, който загина на 14 януари 1986 година след катастрофа на неговия хеликоптер в Мали по време на пясъчна буря.

В този момент се кара шестата отческа, в която водачи до втората контрола са съотборниците Карлос Сайнц и Насер Ал-Атия.

Вторият се очартава като основен конкурент на лидера в надпреварата след петия етап. Стефан Петерханзел завърши 5-ата скоростна отсечка на 1:23 мин. след съотборника се Нани Рома и на 1:41 мин. пред третия Роби Гордън. В генералното подреждане Петерханзел води с близо 10 мин. на Насер Ал-Атия, а трети (на 33:50 мин.) е Жиние де Вилие.

Петата отсечка се оказа последна в тазгодишното издание на Дакар за Тодор Христов. Двигателят на неговото ATV Yamaha се повреди и той трябваше да прекъсне надпреварата. Другите два автомобилни български екипажа продължават.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини