В Химията превърнаха геометрията в забавна наука

Любителите на математиката в ПГХХТ “Проф. Д-р Асен Златаров”, участници в клуба по проект УСПЕХ “Забавлявайки се, учим”- проведоха първата си представителна изява за учебната година с наслов: “Откриване и разпознаване на геометрични фигури и тела”.

Задачите, които решаваха учениците, бяха разпределени в следните тематични групи: геометрични фигури в паркове и градини; симетрии в паркове и градини; лабиринти в паркове и градини и изчислителни задачи, свързани с паркове и градини.

“Целта на изявата е да се покаже, че геометрията е навсякъде около нас и благодарение на нея се създават красота, съвършенство и хармония, коментира госпожа Граматикова, един от ръководителите на клуба.

Участниците в изявата имаха възможност да съставят сами задачи, като използват реални ситуации от живота, да намират липсващата им информация, както и да интерпретират получените резултати в контекста на реалната информация. Гостите също се забавляваха, тъй като можеха да се включат активно в решаването на различни математически казуси.

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини