Библиотеката в Димитровград поскъпна, театърът за пенсионери и ученици поевтиня

Срещу 3 лв. вместо срещу левче ще бъде издавана вече читателска карта за деца до 14 години, реши днес местният парламент в Димитровград.

Актуализация в цените на извършваните от Градската библиотека „Пеньо Пенев" бяха предложени от председателя на комисията по култура в ОбС Христо Цветков.

Тези цени не са променяни от шест години посочи вносителят. За възрастни картата ще струва 5 лв. годишно, решиха още общинарите.

Общинският съвет одобри и идеята по 1 лев санкция на заглавие за всеки просрочен месец да плащат некоректни читатели, задържали книгите.

Промяна има и в таксите за ползване на интернет в димитровградската библиотека.

Левче на час след първоначалните гратисни 60 минути престой в глобалната мрежа ще заплащат вече посетителите на компютрите в читалнята. Сканирането на библиотечни документи ще се заплаща по 50 ст. на страница.

4 650 лв. са постъпленията от такси в библиотеката за миналата година, разказа пред ОбС директорът на библиотеката Петко Каневски.

Прието бе и предложението на секретаря на комисията по култура Калина Монева за допълнение на правилника, по който общинският театър „Апостол Карамитев" работи.

Когато се продават собствени негови билети до 50 места в залата, но не по-малко от 20, да се продават с до 50 на сто намалена цена (но не по-малко от 20 процента) за ученици и пенсионери.

Точният процент и брой места се определят от директора за всяко представление индивидуално, одобри още местният парламент.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини