Онлайн конкурс за детска рисунка организира библиотеката в Димитровград

По повод Международния ден на детската книга – 2 април и Световния ден на книгата – 23 април, Градска библиотека „Пеньо Пенев" в Димитровград обявява онлайн конкурс за детска рисунка на тема: „С книгите е весело – историите оживяват!"

Конкурсът е насочен към децата на Димитровград, като участниците следва да бъдат в следните възрастови категории: I. Детска градина и предучилищна група и II. Oт 1 до 5 клас.

Няма специални изисквания към техниката на рисуване. Целта на конкурса е да се стимулира въображението и творчеството, както и да се насърчи и да се формира положително отношение в детското съзнание към книгата и четенето като процес.

Рисунките следва да са сканирани или заснети с фотоапарат/телефон и да бъдат изпратени на имейл libdg@abv.bg до 02.05.2020, придружени с информация за трите имена на детето и неговата възраст. Те ще бъдат публикувани своевременно на фейсбук страницата на Детския отдел на Библиотеката в отделен албум. Гласуването с лайкове ще продължи до 10 май, а на 11 май – Професионалния празник на библиотекарите, ще бъдат излъчени победителите в двете категории, събрали най-много харесвания. Те ще бъдат отличени с грамоти и награди.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    По
    Похвална
    4 -1
    13:08, 2 апр 2020
    Похвална инициатива на градската библиотека! Мили деца, влезте в магията на цветовете. Те ще Ви донесат пролетта, радостите в живота и мечтите.
  • 2
    Ел
    Елена
    2 0
    15:39, 15 май 2020
    Да, инициативата е страхотна! Обаче една седмица след приключване на конкурса няма обявени резултати!
    В момента детски отдел е страхотно натоварен и не може да си спази срока да обяви резултата,а децата чакат!
    Язък за инициативата! Хубава работа,ама българска!
    Жалко!
Последни новини