Винетки още няма, на черно-30 лв.

Преди ден, чакашите последния момент да си купят винетка, се впуснаха в диво търсене на стикери между Хасково и Димитровград и " изгоряха" с глоба при масирана полицейска проверка

Липсата на винетки на законните за продажбата им места, раздвижи черния пазар.

Ден след като се разчу за проблема в пет града на България, сред които Хасково и Димитровград, пътните стикери в областния център все още липсват, показа проверка.

В няколко бензиностанции на Хасково служителите вдигаха рамене и отпращаха шофьорите без да успеят да им помогнат. Продавачите на обектите обясниха, че според указанията, очакват зареждане с годишни винетки в късния следобед на съботата, но не било сигурно. Освен стикерите за година, липсват и седмични винетки.

И за да се потвърди максимата, че на пазара ниши не остават, за сметка на законните продажби се е раздвижи търговията на “черно”, свидетелстваха от бензиностанция “Шел” в кв. “ Орфей”. Служителите забелязали, че още от сутринта находчиви търговци се навъртали около обекта и предлагали винетките “под масата” на двойно по-ниска цена от държавната- по 30 лв. Доколко обаче стикерите са истински никой не може да каже, затова бензинаджиите предупреждават шофьорите да не се предоверяват на случайни винетни търговци, колкото и да им се налага да карат извънградско.

Винетки ще има, увери в официално съобщение председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Заради извънредната ситуация, през почивните дни ще се печатат ударно липсващите стикери за леки автомобили. Най-голямо е търсенето на годишни винетки на цена 67 лева, тъй като те са най-изгодни според водачите. По информация от Агенцията в началото на седмицата в мрежата за продажби е имало 300 хиляди винетки. Само в петък "Пътна инфраструктура" е заредила дистрибутора със 100 000 годишни винетки за леки автомобили. Още над 100 000 бройки ще бъдат дадени в понеделник.

М. Манолова

Агенция " Пътна инфраструктура" започна ударно печатане на пътни стикери
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини