Спорят за табелите на новото кръгово, ремонта му спря временно

Стефан Димитров и Иво Димов влезнаха в задочен спор за указателните табели на новото кръгово

Новото кръгово кръстовище до парк "П.Пенев" стана обект на задочен спор между шефа на ОбС Стефан Димитров и кмета Иво Димов.

На пресконференция, свикана днес от Димитров, той разказа анекдот за посещението на министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която се объркала при движението си в кръстовището.

Според шефа на ОбС, объркването се дължи на липсата на указателни табели.

"Надявам се, че министър Лиляна Павлова е заложила средства в държавния бюджет, защото държавата прави Околовръстния път, за да бъдат поставени указателни табели за Хасково, Кърджали и към центъра на Димитровград", каза Димитров.

По думите му, има само една указателна табела, която може да се види едва когато влезеш в кръговото.

Димитров смятал да изпрати писмо до Областния управител и шефа на Областно пътно управление с настояване такива знаци да бъдат монтирани.

Табелата на изхода на Димитровград в посока Хасково

Потърсен за коментар, кметът Иво Димов посочи, че това е ангажимент на фирмата-изпълнител и маркировката, и табелите ще бъдат поставени когато кръстовището стане окончателно завършено.

"В момента има указателни табели за Кърджали и Хасково - на самото кръгово от дясно, както и на влизане от Хасково има табела за Ст.Загора. Те не са огромни по размери, но ги има", каза Димов.

Той съобщи, че сега работата по завършването на кръстовището до парк "П.Пенев" е спряла заради лошите атмосферни условия. Остава да се положи последния износващ пласт на настилката, което по думите на кмета ще стане в началото на март.

Фирмата-изпълнител има изискване температурите да са над 5 градуса по Целзий и да няма влажност, за да се работи, каза още градоначалникът. След края на ремонта Общината ще мисли за благоустрояване и озеленяване на кръговото кръстовище, като за целта има запожени пари в бюджета.

Ремонтът на новото кръгово кръстовище и околовръстния път спря заради лошото време, стана ясно днес

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини