Химическата гимназия се самооценя,трупа точки на пазара на труда

Ръководството на гимназията представи работни групи, които подготвят самооценката и новата стратегия на училището

Проект за самооценка на своята дейност представи днес Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Димитровград, носеща името на проф.д-р Асен Златаров".

Това бе и финалната проява на Златаровите дни, стартирали в училището преди седмица.

"Целта е да се отбележат положителните и отрицателни черти на гимназията, да се набележат бъдещи цели и в същото време да привлечем вниманието на всички акционери в образованието", подчерта в началото на срещата директорът на химическата гимназия Янка Гочева.

Самооценката се прави,  защото на професионалните гимназии у нас се налага да реагират адекватно на променящия се пазар на труда у нас, добави Гочева.

Според нея, това може да се постигне като се подобри качеството на професионалното образование.

Самият проект е важен за училището, защото определя неговото място сред останалите учебни заведения, убедени са още от ръководството на Химията. Мотивацията е един от начините за реализиране на замислената самооценка, другото е спазване на общите цели, стана ясно на днешната среща.

Дискусията днес уважиха депутатът от ГЕРБ Катя Чалъкова, шефът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов и експерти.

Гостите на срещата в Химическата гимназия

Управление и оценяване на качеството на образованието е част от новия закон за образованието, който е на второ четене в Народното събрание, коментира депутатът Катя Чалъкова. Тя е убедена, че самооценяването, което предприемат професионалните гимназии у нас ще подпомогнат на образованието да се възроди. По този начин този вид училища ще отговорят и на новите пазарни реалност.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини