Контрабандата на накити в гащите -на мода

снимка: Агенция " Митници"

Носенето на накити вместо на ушите, ръцете или около врата, а в гащите е на път да стане мода. Засега тя е румънски патент. Северните ни съседи вероятно смятат, че бельото е най-сигурното място, където могат да скрият и пренесат незаконно изделия от благородни метали.

Само за 24 ч. на територията на Свиленградската митница са регистрирани два случая на подобен пренос.

Преди ден от сутиените и бикините на румънки, митническите служители извадиха голям брой златни накити, а часове по-късно на ГКПП Капитан Андреево находката в бельото на мъж и жена-се повтори, но към златната контрабанда беше прибавена и сребърна.

Проверяващите се натъкнали на съкровищата при претърсването на румънци, пътуващи пътуващ с лек автомобил от Турция за Румъния.

Водачът на автомобила и неговата спътница не декларирали нищо пред митническите служители. Въпреки това му е извършен личен преглед, при който в панталона му са открити над 1кг. сребърни бижута, сред които 69 медальони, 54 синджири, 73 чифта обеци, 48 пръстени , 43 гривни и два дамски часовника.

Част от изделията били натъпкани в джоба на якето му. Спътничката му пък е криела общо 133 грама накити от 14-каратово злато на стойност 8 379 лева.

Накитите са отнети в полза на държавата, а на нарушителите ще бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева според административнонаказателните разпоредби на Валутния закон.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини