Касоразбивачите обрали и Делян Добрев ?

Спипаните в момент на кражба серийни касоразбивачи, Генади Пушкарски и Румен Атанасов Дявола, най-вероятно са отговорни за обирът в хасковското жилище на тогавашният депутат и бъдещ министър на енергетиката Делян Добрев от ноември 2009-та година, подозират от хасковската прокуратура. Кражбата е със същият почерк, но официално разследването е срещу неизвестен извършител. 

Подобно на последващи кражби от миналата и тази година, крадците се изкатерили по терасата на Добрев разбили дограмата на прозореца, изкъртили и отнесли метална каса. В нея били лични документи на семейство Добреви, юбилейни монети както и няколко бижута с предимно сантиментална стойност.

Именно по подобен начин през последната година бяха взломени офисите на половин дузина хасковски фирми и жилищата на граждани. От всички тях са отмъквани метални каси. Един от най-крупните удари е през юни 2012г. в 2 апартамента на фирма “Аида-2″ в Четвърти стопански двор край Хасково. Взломаджиите проникват през терасите, разбиват двете врати и отмъкват $20 000, 27 000 лева, 2900 евро и 40 грама злато. Месец по-късно по подобен начин бе задигната каса с 50 000 лева и злато от дома на хасковския бизнесмен Ерол Саид. В началото на януари 2013-та от офиса на БЧК-Хасково бе задигната 400-килограмова каса с около 5000 лева в нея. По пътя към сейфа бяха изкъртени 5 врати. След няколко седмици пък бе открадната каса със 6 000 лв на фирма с офис в Източна индустриална зона. Според полицията, групата на Пушкарски и Атанасов имат отношение към тези кражби, както и арестувания за банковия обир в Кърджали Хубен Митев.

Припомняме, че двамата бяха спипани при при полицейска засада на 17-ти срещу 18-ти февруари в сградата на хасковското погребално бюро. Целта били двете метални каси там.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини