Решават проблема със Здравната служба в Добрич като закрият пенсионерския клуб?

Кметът на Добрич и шефът на ОбС разпънаха скица на спорния обект -здравната служба

Да бъде закрит общинския пенсионерски клуб в село Добрич ще предложи на сесията през март шефът на ОбС Стефан Димитров. Клубът се помещава на първия етаж на сградата на Здравната служба.

С тази идея приключи срещата в читалищния салон на Добрич снощи, където Димитров се срещна с жителите на населеното място, за да коментират проблемa.

Добричлии настояват първия етаж на Здравната служба да се ползва по предназначение- за лекарски кабинети, а клубът да се премести на втория етаж.

Те са декларирали искането си с над 500 подписа, а то е подкрепено от кметa на Добрич Марин Маринов.

На последната сесия бе приета докладна, според която на част от спорните помещения ще бъде променена собствеността - от публична тя става частна.

Според предложението на кмета Иво Димов, в същата докладна, пенсионерският клуб трябва да се премести на втория етаж.

Срещата в читалищния салон започна със спор, касаещ имотната скица на Здравната служба, която разпъна пред присъстващите Марин Маринов. Той заяви, че помещенията са заложени още през 70-те години на миналия век за извършване на медицински услуги. За такива да се ползват и сега, настояват част от жителите на селото.

Според друга част, обаче Марин Маринов от години иска да закрие пенсионерския клуб. Това заяви и самият председател на ОбС Стефан Димитров. В залата се чуха обвинения за авторитарното управление на добричния кмет и за това, че има разделение на жителите му в момента.

Че разделението на Добрич е причинено от Стефан Димитров, емоционално отговориха друга част от присъстващите. Изказванията се прехвърляха от тема в тема, като бяха засегнати и въпросите за закритото преди години училище, за отминалите избори и личните лекари, работещи в селото. Чуха се обвинения, че част от джипитата са си тръгнали недооценени от селото, а други били привлечени от Марин Маринов за работа в Добрич.

Стефан Димитров бе убеден, че Марин Маринов иска от години да закрие пенсионерския клуб

Кметът Марин Маринов няколко пъти взе думата в емоционални изказвания

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини