Съветниците в Димитровград с рекордно кратка сесия, дебатираха за паметници

В рамките на по-малко от два часа съветниците разгледаха днес 29 докладни

Рекордно кратка сесия проведоха днес общинските съветници в Димитровград. В рамките на по-малко от два часа те приключиха с решенията по 29-те точки в дневния ред.

Голяма част от тях бяха гласувани без дебати, характерни за заседанията в този мандат на Общинския съвет.

Една от дискутираните точки се оказа тази за осигуряване на средства за паметник на участвалите във войните в село Голямо Асеново.

Вносител на предложението бе д-р Вълчо Митрушев от ГЕРБ, който предлага да бъдат заделени от бюджета за 2013 г. 5 000 лв.

Към същата докладна да бъде добавена точка за издигането на паметник на Гоце Делчев в Димитровград даде идея председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Той се мотивира с това, че наближава годишнина, свързана с изявения партиот и тя трябва да бъде зачетена.

Вносителят д-р Митрушев възрази, като каза, че не е против, но предложението за Гоце Делчев е редно да бъде направено в отделна докладна. Към това се присъедини и кметът Иво Димов, който заяви, че подкрепя издигането на паметниците, но като отделни точки.

Данчо Данев от ЗНС предложи да бъде обмислена възможността паметници на герои да бъдат поставени на различни места в града и общината.

В хода на дебатите стана ясно, че все пак пари ще бъдат заделени и за Голямо Асеново и за личността на Гоце Делчев, поради което Стефан Димитров да оттегли предложенията си за промяна.

Така с 28 гласа "за" и двама "въздържали се" бе прието да бъдат отделени 5 000 лв. за паметник на участвалите във войните от Голямо Асеново.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини