Отломки полетяха отново от фасадата на димитровградски блок

Поредното парче се откърти от фасадата на блок №7 на бул."Благоев"

Поредното животозастрашаващо парче се откърти снощи от фасадата на блок №7 на димитровградския булевард "Д.Благоев", сигназириха читатели. То е паднало от фасадата на една от терасите.

Огромният къс се стоварил на тротоара пред първия вход до бившето кафе "Марая" и за щастие в този момент не е имало хора.

Живеещите в блока днес разказаха, че след сигнал до Общината екип пристигнал на място и обезопасил пространството с предпазни ленти.

Това е първият подобен случай на паднало такова голямо парче през тази година, след като преди повече от 12 месеца блокът бе обрушен.

През февруари миналата година заради множество подобни случки, по инициатива на местната администрация бе предприета акция по премахването на опасните отломки от фасадата на жилищната сграда.

За два дни затворен за движение бе тротоара пред блок №7, докато специалисти с вишка свършат работата си.

Проблемът с рущащите се фасади на тази жилищна сграда дори бе обект на среща между общината и обитателите й. Още тогава стана ясно, че ангажимент на собствениците на апартаменти е поддържката на блока. И днес те не отрекоха, че знаят това. От тукашната администрация пък не веднъж са заявявали, че ще съдействат за решаването на проблема по всякакъв начин.

Жилищните сгради в тази част на центъра са пред обявяване за паметници на архитектурата, заедно с блоковете по бул."България",бул."Трети март" и парковете "П.Пенев" и "Марица".

Парчето, откъртило се от фасадата на блок №7
Парчето е паднало от терасата на първия етаж, предполагат живеещите
Обитателите на блок №7 разказаха, че парчето се е откъртило снощи
Ремонтът на фасадата на блока е ангажимент на собствениците на апартаменти в него
Мястото бе обезопасено с ленти

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини