30 000 лв. ще струва облагородяването на новото кръгово до парк "Пеньо Пенев"

Вместо водна каската в зелените площи ще има цветен герб

Нов проект за вида на кръговото кръстовище на входа на Димитровград от Хасково е разработила Общината. Той заменя първоначалната идея за изграждане на водна каскада с цветна фигура с формата на герба на Димитровград.

Това съобщи днес кметът Иво Димов, като посочи , че причина за промяната е сумата, нужна за реализацията на предния проект.

"За съжаление, след като остойностихме идеята за каскадата се оказа, че ще струва около 220 000 лв., като сумата е непосилна за Общината на този етап. Затова пренаписахме проекта, изготви го софийска фирма, като градинките ще бъдат зацветени. Това ще струва близо 30 000 лв.", каза Димов.

Зелените площи ще имат автоматична поливна система и осветление, което ще направи мястото приятно за димитровградчани и за преминаващите транзитно автомобили в тази част на града, убеден е кметът.

Освен в централната градинка на кръговото кръстовище, гербът на Димитровград от цветя ще бъде направен и на останалите триъгълни зелени площи. Според градоначалника, работата по проекта ще започне в началото на май и най-късно до 24-то число ще приключи. Осветлението, поливната система и затревяването ще направи общинската благоустроителна фирма.

Припомняме, че първоначалния проект за облагородяване на кръговото кръстовище бе представен официално в края на изминалото лято от гл. архитект и включваше водна каскада на три нива.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Гербът на Димитровград от цветя ще грейне от новото кръгово кръстовище

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини