Тир рушна тротоар на новото кръгово кръстовище в Димитровград

Тежкотоварен камион не успя да вземе правилно единия от завоите на новото кръгово и премина през тротоара

Тежкотоварен камион не успя да вземе единия от завоите в района на новото кръгово кръстовище до парк "П.Пенев" и премина през тротоара, като разруши част от новите плочки.Бордюрите обаче останаха цели.

Инцидентът стана в следобедните часове днес, докато течеше полагането на третия износващ слой асфалт в района на улиците "Хасковска" и "Панорамен път" в Димитровград.

То започна тази сутрин на пътното платно до спирка "Парапана" и до края на деня машините на фирмата -изпълнител бяха достигнали самото кръгово кръстовище.

По думите на кмета Иво Димов, в следващите 10 дни асфалтов слой ще бъде положен по цялата дължина на ул."Панорамен път" до детелината на "Неохим". С това и с поставянето на новите пътни знаци приключва ремонта на участъка от т.нар. Северна обходна дъга на Димитровград.

Докато вървят ремонтните дейности има създадена и реорганизация на движението в посока Хасково и Ст.Загора, за да се избегне трафика от коли и тежкотоварни возила, увери кметът.

От следващата седмица ще започне и благоустрояването на зелените площи и градинките на новото кръгово кръстовище. Както писахме по-рано, там ще бъде поставен герба на Димитровград от цветя и автоматична поливна система, заедно с ефектно осветление.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Полагането на третия износващ слой асфалт започна днес на ул."Панорамен път"

10 дни ще продължи полагането на асфалта по ул."Панорамен път"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини