Богоровци гонят поредните успехи в олимпиадата по гражданско образование

Дванайстокласниците, стигнали до заключителен етап в олимпиадата по гражданско образование и техния преподавател Тодор Тодоров

До заключителния етап на националната олимпиада по гражданско образование достигнаха трима Богоровци, похвалиха се днес от Езиковата гимназия в Димитровград.

Дванайстокласниците Мария Кръстева, Симона Мартинова и Иван Иванов предстои да защитят проектите си пред авторитетно жури на 8 и 9 май във Враца.

Над 30 са били попадените от гимназията проекти в тазгодишното издание на олимпиадата, 10 от тях са класирани на национален кръг, което е пореден успех за училището, каза преподавателят по гражданско образование Тодор Тодоров.

По темата за агресията в училище се е готвила в разработката Симона Мартинова. Мария Кръстева се занимава с това, как се организира волейболен турнир и за   ползата от спорта за децата. Иван Иванов е разработил темата за Стрийт фитнеса, с който лично той се занимава.

Дванайстокласниците Иван Иванов и Симона Мартинова

Участието на гимназистите от Димитровград в заключителния етап е поредния успех на училището в гражданското образование, посочи Тодоров. Той припомни, че в последните пет години, когато се провежда олимпиада по този предмет, Богоровци имат над 10 отличия на призови места и лауреати. Доказателство е и факта, че от общо подадени в областния кръг 15 проекта, 13 са от ЕГ "Д-р Иван Богоров" в Димитровград.

Проектът на Мария Кръстева е за заниманията  по волейбол и организирането на турнир

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини