Вазовци обменят опит по проект в Лисабон

Вазовци бяха в Лисабон по разработван от училището проект

Столицата на Португалия -Лисабон посетиха възпитаници на ПМГ "Ив.Вазов" в рамките на проекта "Неравенствата между половете" по програма „Коменски” .

Представители на Италия, Испания, Турция, Гърция, Румъния, както и гимназистите Петър Атанасов, Даниел Господинов, Мариела Драголова и Емилия Георгиева пътуваха за Португалия. Димитровградските ученици бяха ръководени от Румяна Лозева, Живко Желев, Диана Бонева и Илияна Славова.

Те разказаха, че са били радушно посрещнати от ръководството на училището домакин „Жозе Гомеш Ферейра” и португалския екип по проекта.

"За настоящата работна среща трябваше да направим собствено проучване за ролята на половете в семейството, отглеждането и възпитанието на децата", допълниха от гимназията.

Анкета сред 1050 граждани бяха подготвили Вазовци, представяйки своето изследване за това, какви са нагласите на обществото по отношение на ангажираността на мъжете и на жените към проблемите на семейството.С помощна на филм димитровградчани са представили възгледите на три различни поколения за разпределението на семейните задължения.

След работните срещи, представителите на всяка държава са посадили дръвчета, които носят имената на жени. За българското дърво избрахме името Десислава – старобългарско име, което означава „търся, намирам слава“, разказват още от екипа.

Следващата работна среща по проекта ще бъде в Димитровград. Тя е пранувана през октомври следващата учебна година, а домакини ще са учениците и учителите от ПМГ „Иван Вазов”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини